Distrigaz: Instalaţia de gaze naturale a Spitalului Caritas, montată subteran, defectă

Compania Distrigaz Sud Reţele afirmă că instalaţia de utilizare a gazelor naturale a Spitalului Caritas din Capitală, montată subteran, s-a defectat, sâmbătă, astfel că gazele au fost oprite, iar unitatea a rămas fără căldură şi cei aproximativ o sută de pacienţi internaţi au fost transferaţi.

209 afișări
Imaginea articolului Distrigaz: Instalaţia de gaze naturale a Spitalului Caritas, montată subteran, defectă

Distrigaz: Instalaţia de gaze naturale a Spitalului Caritas, montată subteran, defectă (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Dispeceratul companiei a fost sesizat, sâmbătă, ore 9.00, cu privire la faptul că se simţea miros de gaze naturale în curtea Spitalului Caritas din Bucureşti.

"Echipele Distrigaz Sud Reţele s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale. În urma cercetărilor, s-a constatat un defect la instalaţia de utilizare a gazelor naturale a spitalului, montată subteran. Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au recomandat administraţiei spitalului să contacteze o firmă autorizată de către ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) pentru a remedia defecţiunile la instalaţia de utilizare. Precizăm că întreţinerea, exploatarea şi repararea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale revine în sarcina clientului, conform reglementărilor în vigoare, el fiind responsabil de buna lor funcţionare", se arată într-un comunicat de sâmbătă al companiei.

Sursa citată a precizat că "nu există niciun pericol în prezent, fiind sistată alimentarea cu gaze naturale".

"Din informaţiile pe care le deţinem de la administraţia spitalului, firma autorizată de către ANRE execută în prezent lucrările necesare la instalaţia de utilizare. Distrigaz Sud Reţele colaborează cu administraţia spitalului şi cu firma de execuţie a lucrărilor pentru a putea relua alimentarea cu gaze naturale, în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp posibil", se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, directorul Administraţiei Spitalelor şi Servicii Medicale Bucureşti, Marius Savu, a declarat că este vorba despre o conductă veche de gaz care s-a fisurat, astfel că Spitalul Caritas a rămas fără căldură şi apă caldă, iar pentru remedierea avariei este necesară o intervenţie de lungă durată a echipelor Distrigaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici