DNA a cerut arestarea în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, în dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, instanţa urmând să ia o decizie la data de 9 iunie.

1217 afișări
Imaginea articolului DNA a cerut arestarea în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg

DNA a cerut arestarea în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg (Imagine Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acesta fiind cercetat în dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a îl ajuta pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cererea DNA se va judeca la data de 09 iunie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cel care l-ar fi pus în legătură pe Avraham Morgenstern cu "persoane capabile" să-i asigure câştigarea licitaţiei pentru "Henri Coandă" şi, totodată, cel care ar fi preluat bani de la firmele acestuia şi le-a pus în conturi ale fraţilor Mazăre şi ale altora. Aceleaşi surse susţin că, printr-o firmă controlată de Elan Schwartzenberg, ar fi fost furnizaţi 95.000 de euro într-un cont off-shore al lui Radu Mazăre şi 40.000 de euro în unul al lui Alexandru Mazăre. Cele două sume ar fi reprezentat o parte din banii daţi de Avraham Morgenstern pentru a-şi asigura câştigarea contractului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici