DNA a cerut încuviinţarea unei percheziţii electronice în dosarul Ridzi

Ministerul Justiţiei (MJ) a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor o adresă a procurorilor anticorupţie care cereau încuviinţarea unei percheziţii informatice în dosarul vizând-o pe Monica Iacob-Ridzi.

38 afișări
Imaginea articolului DNA a cerut încuviinţarea unei percheziţii electronice în dosarul Ridzi

DNA a cerut încuviinţarea unei percheziţii electronice în dosarul Ridzi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de miercuri, Ministerul Justiţiei anunţă că a primit cererea DNA în urmă cu o zi şi că a înaintat-o deja, conform legii, către preşedintele Camerei Deputaţilor.

"Ministerul Justiţiei a transmis miercuri, 10 februarie 2010, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a unei percheziţii informatice în dosarul privind pe Monica Iacob Ridzi. Solicitarea a fost primită din partea DNA pe 9 februarie 2010", arată ministerul.

MJ mai arată că, potrivit Constituţiei şi prevederilor legale în vigoare, "în cazul miniştrilor care, la data începerii urmăririi penale, sunt şi membri ai Parlamentului României, cererile de reţinere, arestare sau percheziţie se încuviinţează de Camera din care fac parte", iar solicitările în acest sens se adresează preşedintelui Camerei Deputaţilor sau Senatului de către ministrul Justiţiei.

DNA a anunţat, marţi, că a sesizat procurorul general să solicite Parlamentului urmărirea penală şi ministrul Justiţiei să ceară încuviinţare percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi infracţiuni la legea contabilităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici