DNSC: Campanii de phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de Facebook

Au revenit campaniile de phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de Facebook, se arată într-o postare pe reţeaua de socializare a Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

2114 afișări
Imaginea articolului DNSC: Campanii de phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de Facebook

DNSC: Campanii de phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de Facebook

Schema este extrem de simplă şi se propagă prin intermediul mesajelor private, relevă sursa citată.

”Obiectivul iniţial al atacatorilor este de a panica utilizatorul că îşi poate pierde accesul la pagină. Motivul invocat se referă la o presupusă încălcare a politicilor Facebook. Pentru a depune o contestaţie la suspendare, este sugerată accesarea unui link din mesaj, care, în cele din urmă va redirecţiona către o pagină de phishing, dar există şi posibilitatea ca atacatorii să schimbe tactica şi să încerce răspândirea de malware în schimb. Fără o analiză atentă a provenienţei mesajului şi a detaliilor din notificare, astfel de campanii pot fi convingătoare. Verificaţi mereu sursa mesajului primit, înainte de a face orice acţiune”, arată DNSC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici