Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, reţinuţi pentru luare de mită

  • Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău au fost reţinuţi pentru luare de mită.
  • Potrivit DNA, cei doi ar fi pretins bani de la un om de afaceri în legătură cu un contract care viza lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar al spitalului.
306 afișări
Imaginea articolului Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, reţinuţi pentru luare de mită

Doi angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, reţinuţi pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Alexa Dragoş-Constantin, şef al Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, şi Pralea Doru-Ion, economist în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un inculpat persoană fizică, om de afaceri, cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Procurorii arată că, în cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău, inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 20.000 lei, din care cei doi ar fi primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranşă din banii pretinşi iniţial.

Sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adiţional la contractul menţionat, semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor cât şi pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate.

Prin ordonanţa procurorilor s-a dispus măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani ce a făcut obiectul infracţiunii de corupţie.

Vineri, inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anterior, au fost făcute percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate pe raza municipiului Bacău, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici