Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti, trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti şi fiul unuia dintre ei au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzaţi că au cerut 3.000 de lei de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru a nu dispune suspendarea activităţii societăţii şi a nu face sesizare penală.

35 afișări
Imaginea articolului Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti, trimişi în judecată pentru luare de mită

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti, trimişi în judecată pentru luare de mită (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe, comisari în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, pe care îi acuză de luare de mită. Alături de aceştia va fi judecat şi Mihai Aurelian Gheorghe, fiul Florin Gheorghe, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în 4 iunie, Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe, în timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate servicii de pompe funebre, au pretins 3.000 de lei de la administratorul societăţii.

"Banii au fost pretinşi de cei doi funcţionari pentru ca, în urma neregulilor constatate, să nu dispună suspendarea activităţii respectivei societăţi, să nu facă sesizare penală şi să nu aplice amendă în cuantum de 25.000 lei", se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

În aceeaşi zi, Mihai Aurelian Gheorghe a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 3.000 lei, suma pretinsă de tatăl său şi de Valentin Laurenţiu Kolozsi, de la administratorul societăţii, care i-a denunţat.

Tribunalul Bucureşti a emis, în 5 iunie, mandate de arestare preventivă pentru Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe pe o perioadă de 29 de zile şi pentru Mihai Aurelian Gheorghe pe o perioadă de 20 de zile.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici