Doi comisari de la Garda Financiară, arestaţi preventiv pentru o mită de 13.000 de lei

Doi comisari superiori de la Garda Financiară-Comisariatul General au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzaţi că au pretins şi primit 13.000 de lei de la doi reprezentaţi ai unei firme din Bucureşti, pentru a nu amenda societatea pentru neregulile găsite în urma unui control.

66 afișări
Imaginea articolului Doi comisari de la Garda Financiară, arestaţi preventiv pentru o mită de 13.000 de lei

Doi comisari de la Garda Financiară, arestaţi preventiv pentru o mită de 13.000 de lei (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Bucureşti fac cercetări penale faţă de Robert-Paul Korner şi Gheorghe Dobrin, comisari superiori în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, în perioada martie - mai 2010, Robert-Paul Korner, ajutat permanent de colegul său, Gheorghe Dobrin, a pretins şi a primit de la doi denunţători, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti, suma totală de 13.000 lei "pentru a nu lua măsuri legale (o amendă cuprinsă între 30.000 şi 100.000 lei şi confiscarea mărfii) în raport cu neregulile constatate în timpul verificării evidenţei contabile a firmei denunţătorilor", se arată într-un comunicat de joi al DNA.

Procurorii anticorupţie au dispus, miercuri, reţinerea celor doi comisari, iar în aceeaşi zi Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi din IGPR - Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici