Doi elevi de origine română predau matematica prin joc, în Madrid. „Matematica trebuie arătată cu dovezi”

  • Matematica poate fi înţeleasă mai uşor de copii, dacă se predă prin metode ludice.
  • Isabel şi Robert sunt în clasa a XI-a, la Bacalaureatul Internaţional de la Madrid, şi au creat un cerc de matematică pentru copiIi mai mici.
  • Elevii, de diverse vârste şi naţionalităţi, au învăţat cum să rezolve probleme în joacă şi să ia note mai bune la şcoală.
287 afișări
Imaginea articolului Doi elevi de origine română predau matematica prin joc, în Madrid. „Matematica trebuie arătată cu dovezi”

Doi elevi de origine română predau matematica prin joc, în Madrid. „Matematica trebuie arătată cu dovezi”

Isabel şi Robert au început cu 4 elevi, dar vestea că matematica se poate învăţa prin joacă a circulat repede şi după câteva luni aveau 17 înscrişi.

„Când îi vezi că zâmbesc atâta şi dacă înţeleg ceva şi îi întrebi apoi zâmbesc şi ţi se încarcă inima”, a spus Isabel Dudău Nuţu, elevă International Baccalaureate.

Isabel şi Robert au folosit jocul şi explicaţia ca să-i facă pe copii să iubească operaţiile matematice, iar unii dintre ei nu au vrut să plece în vacanţa fără să-şi facă o poză cu profesorii.
 
„Matematica trebuie arătată cu dovezi, fără să spui: Asta se face aşa! Trebuie să explici de ce se face aşa. Fiindcă acesta este motivul pentru care copiii urăsc matematica la şcoală”, a afirmat Robert Croitoru, elev International Baccalaureate.
 
Cercul de Matematică, pe care Isabel şi Robert l-au creat în oraşul Torrejon de Ardoz din Madrid, a fost salvarea multor copii care nu înţelegeau ce li se preda la şcoală.
 
„E explicat mai bine, nu ca la şcoală. Îţi zice mai uşor, înţelegi mai bine. Nu ca la şcoală unde te învaţă altfel”, a spus Sergiu.
 
„Sunt foarte mulţumită de tot. Înainte nu-mi plăcea matematica, dar acum îmi place mai mult”, a afirmat Carla.
 
„Am învăţat lucruri pe care nu le ştiam şi am învăţat şi materie din a şasea, la care nici nu mă aşteptam”, a declarat Isidora.
 
Primăria i-a ajutat cu sală mare ca să poată preda matematica.
 
„Cel mai greu era să convingem familiile ca să aducă aici copiii, dar participarea a fost destul de mare”, a spus Rubén Martínez, consilier local Torrejón de Ardoz.
 
Robert şi Isabel s-au născut în Spania şi vorbesc 4 limbi străine. Visul lor este să se pregătească pentru admiterea la universităţi prestigioase precum Oxford sau Cambridge.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici