Doi inculpaţi care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50 de mii de euro, arestaţi

Doi inculpaţi care i-au promis unei persoane condamnate la închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier că o scapă de închisoare contra sumei de 50.000 de euro au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Suceava.

566 afișări
Imaginea articolului Doi inculpaţi care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50 de mii de euro, arestaţi

2 inculpaţi care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50 de mii de euro, arestaţi

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi inculpaţi sunt cercetaţi pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii arată că, în perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, trimisă în judecată şi condamnată în primă instanţă pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unei curţi de apel şi că i-ar putea determina pe aceştia să pronunţe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpaţi suma de 15.000 euro.

„Demersurile celor doi inculpaţi ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate”, arată DNA.

Judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpaţi, formulată de procurorii anticorupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici