Doi militari români răniţi în Afganistan - VIDEO

Doi militari au fost răniţi în cursul nopţii de sâmbătă în baza militară română din Qalat, Afganistan, în urma unui atac insurgent din mai multe direcţii cu rachete şi armament portabil de infanterie, informează MApN, precizând că din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună.

241 afișări
Imaginea articolului Doi militari români răniţi în Afganistan - VIDEO

Doi militari români răniţi în Afganistan (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Militarii români sunt internaţi la Kandahar, după ce au suferit răni uşoare în zona feţei, a comunicat, duminică, la solicitarea MEDIAFAX, Biroul de presă al MapN.

Potrivit sursei citate, cei doi militari au 30 de ani (sergentul Florin Emil Cojocaru) şi respectiv 24 de ani (caporalul Gheorghiţă Pavăl). Ei acţionau în Afganistan în cadrul Batalionului 280 Manevră dar fac parte, în ţară, din Brigada 151 Mecanizată Iaşi.

Biroul de presă a spus că aşteaptă un nou buletin medical din partea medicilor în legătură cu starea de sănătate a celor doi dar, din informaţiile existente până în prezent, nu se pune încă problema transportării lor la baza de la Ramstein, Germania.

Din 2003, de la începutul participării României la misiunea NATO din această ţară, unsprezece militari români au fost ucişi în Afganistan.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici