Doi poliţişti de la Rutieră au fost reţinuţi. Au luat mită de la 23 de şoferi

Doi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, bănuiţi că luau mită de la şoferi, au fost reţinuţi după ce au fost prinşi în flagrant în Dorobanţi.

524 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti de la Rutieră au fost reţinuţi. Au luat mită de la 23 de şoferi

Un ofiţer de poliţie şi un agent de poliţie, ambii din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată, într-o cauză penală instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie sub coordonarea DNA.

În perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecţii ar fi primit, pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de şoferi care au încălcat regulile de circulaţie.

„Ca şi mod de operare, banii erau ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie (asigurare sau certificat de înmatriculare), apoi ajungeau la comisarul de poliţie. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului i-ar fi împărţit între ei. În contextul menţionat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecţi au fost surprinşi în flagrant după au primit de la patru conducători auto peste 2.000 de lei”, transmite DGA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici