Doi români din cinci beau bere în concediu

Aproape doi români din cinci beau bere atunci când se află în concediu, berea ocupând primul loc în topul băuturilor consumate într-o astfel de perioadă, se arată într-un studiu al GfK realizat la solicitarea asociaţiei Berarii României şi transmis MEDIAFAX.

84 afișări
Imaginea articolului Doi români din cinci beau bere în concediu

Doi români din cinci beau bere în concediu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vacanţele, inclusiv cea de 1 Mai, de care urmează să ne bucurăm cu toţii în scurt timp, sunt dedicate relaxării alături de cei dragi. Acest studiu demonstrează că românii preferă berea şi în aceste momente", a declarat Constantin Bratu, directorul general al asociaţiei Berarii României

Peste 97% din berea consumată de români este produsă în România.

"Sectorul berii contribuie cu aproape 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piaţa băuturilor alcoolice, iar jumătate din preţul unei beri îl reprezintă taxele virate la bugetul României", se mai arată în comunicat.

Consumul de bere a scăzut anul trecut cu 10%, atingând un volum de 16,3 milioane de hectolitri. Un român a consumat, în medie, anul trecut, 81 de litri de bere, faţă de 90 de litri în 2012.

Românii a ocupat anul trecut locul şase în Europa la consumul de bere, plasându-se peste media europeană, de 70 de litri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici