Donaţiile care fac mediul mai curat şi ajută persoanele din medii defavorizate

  • Oamenii pot dona electronicele uzate pentru a contribui la un mediu mai verde
  • Donarea electronicelor ajută persoanele defavorizate care au nevoie de acestea
  • Donaţiile pot fi făcute prin Ateliere fără Frontiere, Buybackmobile, ori Asociaţia Samu Social
191 afișări
Imaginea articolului Donaţiile care fac mediul mai curat şi ajută persoanele din medii defavorizate

FOTO: Facebook Ateliere Fara Frontiere

Oamenii pot dona electronicele vechi pentru a avea parte de un mediu mai verde, mai curat, dar şi de bunăstare sufletească. Aparatele pe care aceştia nu le mai folosesc pot fi duse la organizaţii caritabile, care le recondiţionează şi le donează ulterior unor categorii sociale defavorizate.

Lorita Constantinescu este directorul de dezvoltare al Ateliere Fără Frontiere, o organizaţie românească non-profit care doreşte să ajute la inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor vulnerabile. Ea spune că repară şi donează calculatoarele primite, dar şi angajează oameni care nu reuşesc să îşi găsească un loc pe piaţa muncii.

„Încă de la început, de când am înfiinţat acest atelier, ne-am gândit la mediu. Suntem foarte dedicaţi protejării mediului şi calculatoarele le recondiţionăm şi le donăm către şcolile din zone marginalizate. Facem asta, cum spuneam, de aproape 13 ani şi am reuşit până anul acesta să donăm 20.000 de calculatoare către şcoli”, spune Lorita Constantinescu 

Daniel lucrează la Ateliere Fără Frontiere. El spune că atunci când se gândeşte la recondiţionarea calculatoarelor ştie că acestea pot fi salvate şi donate către cei care chiar au nevoie. Copiii defavorizaţi din România fac parte dintre aceştia.

„Nu numai că ajută mediul, dar te face pe tine să te simţi bine că ai făcut o faptă bună. Am avut ocazia să văd nişte copii care s-au bucurat de nişte calculatoare pe care le-am donat. M-am simţit foarte bine. Numai când aud recondiţionare parcă simt că acel obiect, mai ales dacă e tehnologic, poate să fie salvat”, mărturiseşte el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici