Dosar penal în cazul minorei bătute în sediul Poliţiei Piatra Neamţ

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piatra Neamţ au deschis un dosar penal pentru a stabili în ce condiţii, la data de 8 martie, a fost bătută o minoră în sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, anunţă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

89 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul minorei bătute în sediul Poliţiei Piatra Neamţ

Dosar penal în cazul minorei bătute în sediul Poliţiei Piatra Neamţ (Captura video)

Potrivit sursei citate, miercuri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ a fost constituit, la sesizarea IPJ Neamţ, un dosar având ca obiect lovirea unei minore, de către un ofiţer, în sediul Poliţiei Municipale Piatra Neamţ.

Pentru că în dosar este vizat un ofiţer de poliţie, acesta a fost preluat, joi, de procurorii Curţii de Apel Bacău.

Şeful Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, a demisionat, miercuri seară, după ce a apărut într-un filmuleţ lovind o fată de 14 ani, au declarat, pentru MEDFIAFAX, oficiali din Poliţie.

De altfel, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea îi ordonase şefului Poliţiei Române demiterea lui Cezar Constantin Filip, după ce pe internet a fost postat, miercuri, un filmuleţ în care acesta apare lovind o minoră.

Totodată, în acest caz a fost sesizat Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ.

Inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a trimis, miercuri, Corpul de control la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, care a declanşat la rândul său o anchetă în cazul şefului Poliţiei Piatra Neamţ.

Miercuri, pe internet, a fost postat un filmuleţ în care şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, apare lovind o minoră, cu palmele, în mod repetat, dar şi cu picioarele. Totodată, şeful poliţiei municipale o trage de păr şi o îmbrânceşte pe fată.

Filmarea, datată în 8 martie, ar fi fost făcută în sediul Poliţiei Piatra Neamţ, iar în imaginile surprinse de o cameră de luat vederi apare şi un ofiţer de la Biroului de Investigaţii Criminale, care asistă la incident fără a interveni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Elena Bulgărea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost declanşată o anchetă şi va fi sesizat şi parchetul în acest caz.

"IPJ a luat la cunoştinţă cele reclamate şi a sesizat Biroul de cercetare disciplinară împotriva celor doi poliţişti care apar în imagini. În paralel, urmează să fie sesizat şi Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ pentru a se verifica dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, minora agresată de şeful Poliţiei Piatra Neamţ are 14 ani şi ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi şi tâlhării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici