Dosarul plajelor din Constanţa: Contestaţia în anulare a lui Radu Mazăre împotriva condamnării la 9 ani de închisoare, respinsă

Magistraţii instanţei supreme au respins contestaţia în anulare formulată de Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă la 9 ani în dosare privind retrocedarea plajelor din Constanţa.

762 afișări
Imaginea articolului Dosarul plajelor din Constanţa: Contestaţia în anulare a lui Radu Mazăre împotriva condamnării la 9 ani de închisoare, respinsă

Instanţa supremă respinge contestaţia CCJ respinge contestaţia în anulare a lui Radu Mazăre împotriva condamnării la 9 ani de închisoare

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia magistraţilor Înaltei Curţi.

Pe de altă parte, instanţa a admis în principiu (adică cererea lor întruneşte condiţiile pentru a fi judecată) contestaţiile în anulare formulate de alţi condamnaţi în dosar: Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş.

Însă cererea acestora de suspendare a executării pedepsei definitive a fost respinsă.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Fostul primar execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

Taguri:
mazăre,
iccj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici