Două cununii ale unor cupluri engleze, programate deja la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Două cununii religioase ale unor cupluri de tineri englezi sunt programate deja la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac, a cărei construcţie a început, fiind al şaselea an consecutiv în care se amenajează un astfel de lăcaş.

233 afișări
Imaginea articolului Două cununii ale unor cupluri engleze, programate deja la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Două cununii ale unor cupluri engleze, programate deja la Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de realizatorii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, au început lucrările la Biserica de Gheaţă, parte integrantă a proiectului turistic desfăşurat, pentru al şaselea an consecutiv, la peste două mii de metri altitudine.

"Lucrările la noul şi ineditul lăcaş au început deja, iar din Lacul Bâlea au fost extrase primele sute de «cărămizi» din gheaţă. Obiectivul, unic în această parte a Europei, va avea o formă apropiată cu cele din sezoanele trecute (inspirată după o biserică veche din satul sibian Mălâncrav) şi va fi ridicat în aproximativ acelaşi loc. Suprafaţa ocupată de lăcaşul de cult va fi de aproximativ o sută de metri pătraţi, iar în interior vor putea intra, în acelaşi timp, 40-50 de persoane", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, biserica va fi gata în a doua parte a lunii ianuarie, sfinţirea obiectivului urmând să aibă loc în cadrul unei festivităţi speciale, la care vor fi invitaţi preoţi ai mai multor culte.

Potrivit realizatorilor, la fel ca şi anii trecuţi, biserica va avea un caracter ecumenic, fiind deschisă spre vizitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă.

După ce va fi binecuvântată, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber.

Organizatorii au anunţat că rezervările pentru evenimente la Biserica de Gheaţă sunt în plină desfăşurare, până la acest moment fiind confirmate două cununii religioase ale unor cupluri de tineri englezi, dar şi alte acţiuni.

În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, mai multe botezuri şi cununii religioase.

În paralel cu lucrările la Biserica de Gheaţă, echipa de muncitori de la Bâlea Lac execută ultimele lucrări de completare la Hotelul de Gheaţă, care a fost deschis de Crăciun, dar şi la "satelitul" hotelului - o noutate a acestui sezon - format din patru încăperi "iglu" legate între ele, care va oferi un plus de atracţie zonei şi mai multă linişte celor care îşi doresc să înnopteze în gheaţă, fără să fie deranjaţi de forfota creată cu prilejul desfăşurării evenimentelor din hotelul principal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici