Video Două familii, înşelate de afişajul casei de schimb

Două familii din Timişoara au pierdut, joi seară, patru mii de lei, după ce au fost induse în eroare de afişajul de la două case de schimb valutar din Timişoara, care ar avea acelaşi patron.

2 afișări

Oamenii, supăraţi după ce au pierdut bani fiindcă nu au citit bine afişajul, le-au cerut explicaţii angajaţilor şi i-au acuzat de hoţie.

"I-am cerut, dă-mi banii mei înapoi şi ţine-ţi banii, nu-i iau de aici. Şi n-a vrut nici aşa, nici aşa. Au venit bodyguarzii să ne scoată cu forţa de aici că ne dă amendă, că de ce nu plecăm, că le-am făcut panică. Am întrebat cât e, 2,42? Da. Atât e. 2,42. După ce am semnat m-am uitat şi am văzut că nu-i şi am cerut să-mi dea banii înapoi şi n-a mai vrut să-mi dea banii", a Violeta Ghera, o femeie înşelată.

"I-am cerut calculatorul şi am calculat exact suma pe care trebuia să o primesc. În momentul în care l-am întrebat asta e suma pe care mi-o dai? Da. Deci nu numai că nu mi s-a indicat cursul de la început, dimpotrivă, am fost şi minţit. E vorba de 25 de milioane jumate", a declarat celălalt păgubit, Alexandru Şerban.

Pe tablă este afişat, în paralel, schimbul de cumpărare pentru cecurile de călătorie şi cel de vânzare dolar sau euro, doar mai jos este trecut cursul pentru cumpărare. Aşa că oamenii se păcălesc foarte uşor.

"Nu poţi să-ţi dai seama. Scrie tot cu aceleaşi caractere, aceeaşi culoare cumpărare. Nu realizezi. Dolarul este aici sus, nici nu-ţi trece prin minte să te uiţi jos, pentru că aici scrie cumpărare, aici scrie vânzare euro, dolar, ce să caut jos pentru că nu mă interesează alte valute. Mă interesa dolarul. Am pierdut în total în jur de 15 milioane", a spus sora păgubitei, Ana Câmpean.

În ultimele luni, au fost semnalate mai multe cazuri în care timişorenii au pierdut bani la casele de schimb valutar, cu toţii păcălindu-se prin aceeaaşi metodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici