Două persoane arestate în cazul permiselor de la Cluj

Două din cele trei persoane reţinute în cazul permiselor din Cluj - agentul de Poliţie şi proprietarul unei şcoli de şoferi - au fost arestate, miercuri seară, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile, în timp ce angajatului şcolii de şoferi i s-a interzis părăsirea localităţii pentru 30 de zile.

334 afișări
Imaginea articolului Două persoane arestate în cazul permiselor de la Cluj

Trei reţineri în cazul eliberării frauduloase de permise auto la Cluj (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Cluj au decis, miercuri seară, ca agentul de Poliţie Daniela Popuţa şi Cornel Ilea, proprietarul şcolii de şoferi "Ilea", să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile, prima pentru luare de mită, iar cel de-al doilea pentru trafic de influenţă.

În cazul lui Iacob Abrudan, angajat al aceleiaşi şcoli de şoferi, magistraţii au dispus interdicţia de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Avocaţii lui Cornel Ilea şi Daniela Popuţa au atacat pe loc cu recurs decizia instanţei clujene, iar Abrudan şi DNA Cluj pot ataca, în termen de 24 de ore, această decizie.

Conform unor surse judiciare, în susţinerea propunerii de arestare, procurorii au depus la instanţă înregistrări ale unor convorbiri telefonice şi ambientale.

Trei persoane au fost reţinute în cazul eliberării frauduloase de permise auto la Cluj, în urma audierilor din noaptea de marţi spre miercuri, fiind vorba despre un agent de Poliţie şi de doi reprezentanţi ai unei şcoli de şoferi.

Surse din cadrul DNA Cluj declarau, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost reţinuţi pentru 24 de ore agentul de Poliţie Daniela Popuţa, cercetat pentru luare de mită, Cornel Ilea, proprietarul şcolii de şoferi "Ilea", precum şi un angajat al aceleiaşi şcoli, Iacob Abrudan. Ilea şi Abrudan sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Cele trei persoane reţinute în acest caz au fost duse, miercuri după-amiază, de procurorii DNA, în faţa magistraţilor Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cei trei au ajuns la tribunal însoţiţi de procurori şi poliţişti şi au avut feţele acoperite, refuzând să facă orice declaraţie.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în cazul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos la Cluj sunt urmărite penal opt persoane, între care patru poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici