Dragnea, pensionarilor PSD: Mă onorează că sunt acuzat că, împreună, am scos oamenii la vot

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a spus, vineri, participanţilor la Conferinţa Naţională a Pensionarilor Social-Democraţi, că este "onorat" să fie acuzat că, împreună cu ei, a scos oamenii la vot, afirmând că nu are "niciun dubiu" că tot el va conduce campaniile electorale ale PSD, în 2014.

174 afișări
Imaginea articolului Dragnea, pensionarilor PSD: Mă onorează că sunt acuzat că, împreună, am scos oamenii la vot

Liviu Dragnea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, vineri, la Sibiu, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor Social-Democraţi, iar în discursul său le-a mulţumit acestora pentru loialitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă ar exista un aparat de măsurat loialitatea, l-am sparge sau am intra în Cartea Recordurilor. Cei mai loiali membri ai PSD sunteţi dumneavoastră şi vă mulţumesc", le-a spus vicepremierul.

El a continuat: "Vreau să fiţi în continuare baza sistemului de organizare, alături de primari, pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale".

"N-am niciun fel de dubiu că vă veţi implica, la fel cum n-am niciun fel de dubiu că tot eu voi conduce campaniile electorale. Faptul că sunt acuzat că, împreună cu dumneavoastră, am scos oamenii la vot mă onorează", a spus Dragnea.

În dosarul "Fraudă la referendum", Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, a fost trimis în judecată pentru folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dragnea, "cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale".

Alături de Dragnea vor fi judecate alte 74 de persoane.

Judecarea dosarului va începe în 15 noiembrie, după ce instanţa supremă a admis cererea DNA şi a schimbat primul termen de judecare a cauzei, stabilit iniţial pentru 18 februarie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici