Drepturile salariale câştigate de către personalul din justiţie, plătite din martie

Drepturile salariale câştigate în instanţă de către personalul din sistemul judiciar, prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii, vor fi achitate începând cu 1 martie 2009, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptate, marţi, în şedinţa Guvernului.

32 afișări
Imaginea articolului Drepturile salariale câştigate de către personalul din justiţie, plătite din martie

Drepturile salariale câştigate de către personalul din justiţie, plătite din martie (Imagine: www.calvinwscholz.com)

"Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sistemul justiţiei, devenite executorii, cu excepţia celor care intră sub incidenţa OU 75/2008 privind stabilirea de măsuri pentru soluţionarea unor aspecte financiare în sistemul justiţiei, se realizează începând cu data de 1 martie 2009", se arată în actul normativ.

Ordonanţa de urgenţă 75 aprobată în iunie 2008 prevede plata eşalonată, într-un interval de 18 luni, a drepturilor salariale câştigate în instanţă până la acea dată.

"Această măsură, cu aplicabilitate limitată în timp, este imperios necesară în condiţiile precarităţii resurselor bugetare generate de criza economică pe care o traversează România. Mai mult, întrucât bugetul de stat pe anul 2009 nu a fost încă aprobat, instituţiile publice, inclusiv Ministerul Justiţiei, se află în imposibilitatea angajării de cheltuieli bugetare care să depăşească 1/12 din prevederile bugetare ale anului 2008, situaţie în care s-ar afla ordonatorii principali de credite din sistemul justiţiei dacă ar pune în executare aceste titluri executorii", se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, ordonanţa nu afectează plata sumelor prevăzute în hotărârile judecătoreşti care intră sub incidenţa OU 75/2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici