Droguri, sex şi recompense în bani: aşa descrie WSJ petrecerile lui Musk şi ale managerilor săi

Pe lângă serile în stil „Lupul de pe Wall Street”, ancheta explică faptul că mulţi manageri şi şefi ai companiilor cumpărate de miliardar au tăcut pentru a nu pierde avantajele economice.

6993 afișări
Imaginea articolului Droguri, sex şi recompense în bani: aşa descrie WSJ petrecerile lui Musk şi ale managerilor săi

Droguri, sex şi recompense în bani: aşa descrie WSJ petrecerile lui Musk şi ale managerilor săi

Elon Musk şi unii dintre directorii săi de la Tesla obişnuiau să folosească în mod disproporţionat droguri, LSD, ecstasy şi cocaină în special, cheltuind milioane de dolari în călătorii şi petreceri private.

Acest lucru a fost dezvăluit de un nou episod al unei investigaţii a Wall Street Journal, care de această dată evidenţiază un climat de „supunere” în jurul celui mai bogat om din lume din partea managerilor îngroziţi că şi-ar putea piarde avantajele financiare.

Totul provine dintr-un caz din 2017 în care a implicat unul dintre cei mai importanţi manageri ai companiei, Steve Jurvetson, care a demisionat după un scandal sexual şi de droguri. Potrivit prestigiosului ziar financiar, Jurvetson avea un prieten de petrecere, Musk, care l-a protejat punându-l mai întâi să ia un „concediu” din Consiliul de Administraţie şi apoi plasându-l în conducerea SpaceX.

Nu numai atât, Wall Street Journal indică faptul că există „mulţi” directori şi şefi ai companiilor miliardarului care au legături personale şi financiare profunde şi au profitat enorm de pe urma acelei relaţii.

Petreceri au avut loc şi în Mexic

Ca dovadă în acest sens, este citată recenta hotărâre a unei instanţe din Delaware care a anulat un plan de remunerare acordat de CA în 2018 CEO-ului Musk, pentru o valoare estimată acum la 56 de miliarde de dolari. Judecătorul a dat dreptate unor acţionari, care au dat în judecată susţinând că decizia de a acorda acel pachet astronomic miliardarului nu are transparenţă şi motivaţie şi că Musk însuşi ar fi dictat condiţiile compensaţiei.

Tesla îşi plăteşte directorii, în mare parte, în opţiuni de acţiuni, iar actualul Consiliu de Administraţie, excluzând Musk, a câştigat în mod colectiv peste 650 de milioane de dolari din vânzările de acţiuni. Unii directori au fost de acord să returneze o parte din această compensaţie către Tesla pentru a soluţiona un proces al acţionarilor care neagă orice faptă greşită, dar înţelegerea trebuie totuşi aprobată de un judecător.

Acum, potrivit surselor WSJ, mulţi directori actuali şi foşti ai Tesla şi SpaceX sunt conştienţi de consumul de droguri al lui Musk, dar nu au luat nicio poziţie publică.

Unii dintre ei au participat la petreceri. De teamă să nu-şi piardă banii, nu şi-au trădat niciodată şeful. În ultimii ani, antreprenorul a participat la o serie de petreceri alături de Joe Gebbia, co-fondator al Airbnb şi membru al consiliului de administraţie Tesla, în timpul cărora a luat ketamină printr-o sticlă de spray nazal, relevă ancheta.

Alţi manageri au participat la petreceri la El Ganzo, un hotel tip boutique din San José del Cabo, Mexic, cunoscut pentru scena artistică şi muzicală, precum şi pentru evenimentele alimentate cu droguri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici