Drumuri închise, podeţe rupte de ape şi 24 de persoane salvate de pompieri, în Bacău

Un număr de 30 de localităţi din judeţul Bacău sunt afectate, joi seara, de precipitaţiile abundente şi de revărsarea unor cursuri de apă, echipele ISU Bacău intervenind în numeroase locaţii şi salvând până acum 24 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4380 afișări
Imaginea articolului Drumuri închise, podeţe rupte de ape şi 24 de persoane salvate de pompieri, în Bacău

Drumuri închise, podeţe rupte de ape şi 24 de persoane salvate de pompieri, în Bacău

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Constantin Grecu, a declarat, joi seara, corespondentului MEDIAFAX, că în oraşul Slănic Moldova au fost inundate aproximativ 50 de curţi, iar pentru evacuarea apei intervin 11 pompieri militari, dar şi cinci voluntari.

Tot în Slănic Moldova, în cartierul Cireşoaia s-a surpat un pod, iar drumul de acces prezintă pericol de surpare şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acţionează cu două utilaje pentru securizarea accesului. În acelaşi oraş un stâlp de medie tensiune este în pericol să se prăbuşească, iar o echipă a furnizorului de energie electrică intervine pentru remedierea situaţiei.

De asemenea, în municipiul Moineşti, în cartierul Văsâieşti, au fost inundate gospodăriile de pe strada 1 Mai ca urmare a creşterii debitului pe pârâul Ulminiş. Populaţia din zonă s-a autoevacuat, iar pentru identificarea şi evacuarea altor persoane surprinse de apă, în zonă acţionează şase pompieri salvatori cu o autospecială de intervenţie, patru minori fiind salvaţi din locuinţă de echipajele ISU Bacău.

Tot în Moineşti un stâlp de electricitate s-a prăbuşit peste un pod şi se acţionează pentru remedierea situaţiei.

În oraşul Comăneşti şapte pompieri militari acţionează cu o motopompă şi o autospecială de intervenţie pentru evacuarea apei din şase curţi inundate, în timp ce în comuna Oituz au fost semnalate aluviuni pe partea carosabilă a drumului naţional DN 11 şi se acţionează cu un buldoexcavator, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.

În satul Goioasa din comuna Agăş o persoană în vârstă de 83 ani, care risca să rămână izolată, a fost salvată de către pompierii militari băcăuani.

Un număr de 15 curţi sunt inundate în comuna Zemeş, în zona Pietrosu, iar cinci pompieri acţionează pentru evacuarea apei.

Populaţia din zonă s-a autoevacuat, iar drumul în zonă este închis şi pentru decolmatarea acestuia acţionează Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă Zemeş cu două buldoexcavatoare.

Totodată, o pasarelă pietonală a fost distrusă de viitură, iar conductele de transport ţiţei din zonă sunt la nivelul apei şi a fost luată măsura opririi pompării cu ţiţei.

Tot în urma inundaţiilor a fost ruptă, în localitatea Boltătău, conducta de gaze ce alimenta localităţile Zemeş şi Solonţ, fiind afectaţi aproximativ 1600 de consumatori.

În comuna Pârjol, în satul Tărâţa opt gospodării au fost evacuate de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, iar staţia electrică din zonă este oprită în timp ce pompierii militari au acţionat în satul Pârjol pentru salvarea a 10 persoane surprinse de ape.

În comuna Cleja au fost semnalate mai multe curţi inundate, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei.

O ambulanţă din cadrul SAJ Bacău care transporta cu o gravidă către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a rămas blocată din cauza drumului acoperit de ape şi aluviuni, iar prin intervenţia rapidă a pompierilor băcăuani autospeciala de ambulanţă a fost degajată.

În oraşul Târgu Ocna 40 de voluntari acţionează pentru evacuarea apei din curţi şi gospodării şi pentru consolidarea malurilor râului Trotuş cu saci de nisip, în zona Tăbăcari, pentru că există pericolul de inundare a unei staţii electrice.

În satul Drăguşeşti din comuna Helegiu acţionează patru pompieri militari, cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă pentru evacuarea apei din mai multe gospodării în timp ce în comuna Bereşti Tazlău, sat Româneşti şase persoane izolate au fost salvate cu ajutorul unui buldoexcavator de pompierii băcăuani şi Serviciul de voluntari.

Pompierii acţionează şi în comuna Măgura, unde au fost semnalate gospodării inundate din cauza debitului crescut al pârâului Negel.

Gospodării sau curţi inundate au fost semnalate în oraşul Dărmăneşti, în comunele Dofteana,Berzunţi, Faraoani, Sănduleni, Sascut, Blăgeşti, Hemeiuş, Balacani, Răcăciuni, Poduri, Dealu Morii sau Ardeoani unde pompierii au salvat şi două persoane blocate în locuinţă.

În comuna Livezi au fost semnalate drumuri colmatate, iar în comuna Asău drumul este rupt în zona Agărştin, în timp ce în comuna Valea Seacă sunt aluviuni pe E 85.

Alimentarea cu energie electrică este afectată de două derajamente la liniile de joasă tensiune, în municipiul Moineşti ce afectează o sută de consumatori şi satul Drăgugeşti din comuna Helegiu cu 130 de consumatori.

Joi seara erau închise circulaţiei DJ 156 A Balcani – Ludaşi; DN 2G drum rupt pe raza localităţii Leontineşti, DJ 117A Ardeoani – Solonţ şi circulaţia închisă între municipiile Moineşti şi Bacău.

Circulaţia este îngreunată pe D.N. 11 zona Hârja, comuna Oituz, km 103, pe D.N. 11A Oneşti – Adjud, iar pe E 85 se circulă alternativ pe un singur fir.

De asemenea, circulaţia feroviară este întreruptă între Faraoani – Valea Seacă, iar o echipă de lucru a Căilor Ferate acţionează pentru decolmatare. Două trenuri Inter-regio în care se aflau 110 călători care circulau pe ruta Iaşi – Adjud, respectiv Bacău – Bucureşti s-au întors în gara Bacău.

În judeţ acţionează echipe totalizând 515 persoane din care 276 de pompieri ai ISU Bacău, 144 de poliţişti, 46 de jandarmi şi 49 de voluntari din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici