Dunărea va depăşi la Călăraşi cota de atenţie

Dunărea va depăşi la Călăraşi cota de atenţie cu 60 de centimetri, în perioada 19-20 martie, iar reprezentanţii Prefecturii şi ai Administraţiei Fluviale a "Dunării de Jos" Călăraşi, care spun că în prezent nu există riscul de inundaţie, au luat măsura monitorizării digului Unirea-Găldău-Jegălia.

204 afișări
Imaginea articolului Dunărea va depăşi la Călăraşi cota de atenţie

Dunărea va depăşi la Călăraşi cota de atenţie

Potrivit subprefectului judeţului Călăraşi, Cornel Coman, în 19 şi 20 martie, Dunărea va înregistra nivelul de 560 centimetri şi un debit de 9.600 metri cubi pe secundă, urmând ca, în aceste condiţii, cota de atenţie să fie depăşită cu 60 de centimetri peste limita de 500 de centimetri stabilită pentru această perioadă.

"Am întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi am luat măsura ca digul Unirea-Găldău-Jegălia să fie monitorizat permanent în această săptămână. Debitul va fi de 9.600 de metri cubi pe secundă, va fi mic în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2006, când la Călăraşi Dunărea înregistra o cotă de 754 de centimetri, cu doi metri mai mare decât va fi acum, iar debitul era de aproximativ 20.000 metri cubi pe secundă, Dunărea revărsându-se atunci şi provocând inundaţii", a declarat Cornel Coman, subprefectul judeţului Călăraşi.

Lângă Călăraşi, apele braţului Borcea au ieşit din matcă şi au inundat plaja Tineretului, ajungând la 200 de metri de DN 3B, circulaţia rutieră nefiind pusă în pericol, iar autorităţile locale spun că sunt pregătite să facă faţă problemelor şi că situaţia este sub control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici