Duţă: 35% dintre medicii de familie din România au semnat contractul, în Bucureşti sunt 40%

Statisticile CNAS arată că 35% din medicii de familei din România au semnat contractele de servicii cu casele de asigurări de care aparţin, ponderea semnatarilor în Capitală fiind de 40%, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.

194 afișări
Imaginea articolului Duţă: 35% dintre medicii de familie din România au semnat contractul, în Bucureşti sunt 40%

Duţă: 35% dintre medicii de familie din România au semnat contractul, în Bucureşti sunt 40% (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

"Raportările primite de la casele judeşene de asigurări de sănătate şi cea a Municipiului Bucureşti arată că 35% dintre medicii de familei au semnat contractele de servicii la nivel naţional, iar 40% în Capitală", a precizat Duţă.

Potrivit preşedintelui CNAS, medicii de familie cer foarte mulţi bani pe care sistemul nu îi are acum.

"Ei cer în total 300 de milioane lei. O sută de milioane le-am dat prin normele la contractul cadru. Azi (miercuri - n.r.) au spus că mai vor încă 200 de milioane lei. Nu avem aceşti bani. Mă întreb dacă ar fi mulţumiţi să afle că îi luăm de la spitale sau de la colegii lor din ambulator. Chiar nu avem aceşti bani. De fapt, nu îi avem nici pe cei 100 de milioane lei pe care trebuie să îi alocăm după intrarea în vigoare a normelor. Vom vedea ce putem face", a mai spus Duţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici