E-mail capcană de la Banca Transilvania. Avertisment CERT-RO: „Verificaţi cu atenţie sursa mesajului”

  • O mostră de e-mail trimisă de hackeri, care pretinde a fi de la Banca Transilvania, este prezentat de CERT-RO.
  • Cine accesează link-ul din mesaj este infectat cu malware.
7333 afișări
Imaginea articolului E-mail capcană de la Banca Transilvania. Avertisment CERT-RO: „Verificaţi cu atenţie sursa mesajului”

E-mail capcană de la Banca Transilvania. Avertisment CERT-RO: „Verificaţi cu atenţie sursa mesajului”

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenţia asupra mesajelor sau e-mail-urilor primite „din partea băncii”.

„Verificaţi cu atenţie sursa mesajului, iar atunci când nu sunteţi siguri, verificaţi transmiterea lui cu expeditorul. Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputaţie şi încearcă să impersoneze compania în relaţia cu clienţii ei. În exemplul de mai jos aveţi o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania. Scopul final era infectarea utilizatorului cu malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj”, arată CERT-RO.

Astfel de atacuri caută infectarea dispozitivului cu software maliţios care extrage date despre utilizator, în special date financiar-bancare, cum ar fi date de card, credeţiale de autentificare la servicii de internet banking.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici