Ecaterina Andronescu vrea un nou examen pentru elevii de liceu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că va dezbate cu profesorii propunerea ca elevii de liceu să susţină o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat. Andronescu spune că motivul propunerii este valul de note mici la examene.

4655 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu vrea un nou examen pentru elevii de liceu

Ecaterina Andronescu vrea un nou examen pentru elevii de liceu

„Trebuie să găsim nişte soluţii. Una dintre ele ar putea să fie aceasta - să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în aşa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine. Să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru Bacalaureat numai la sfârşitul examenului de Bacalaureat. Dar acestea sunt doar idei, propuneri. Dacă vor fi acceptate de sistem, dacă ele vor fi acceptate de Parlament, sigur am putea să vorbim despre măsuri pe care trebuie apoi Ministerul să le implementeze. Până atunci, sunt pur şi simplu idei lansate pentru dezbaterea publică în legătură cu conţinutul viitoarei legi a învăţământului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la RomâniaTV.

Potrivit ministrului, profesorii nu au transmis, până în prezent, opinii cu privire la această propunere.

„Sunt convinsă că după 1 ianuarie va trebui să declanşăm dezbateri cu profesorii în teritoriu. De acolo vom culege şi punctele de vedere pe care profesorii le au. Oricum, ceva trebuie să facem. Doar să ne uităm la sfârşitul examenelor şi să constatăm că sunt rezultate slabe, nu mulţumeşte pe nimeni”, a mai spus Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici