Educaţia, dată peste cap de criza coronavirusului. În două luni de stare de urgenţă statul a arătat că pică la materia tehnologie

Viaţa elevilor a fost şi ea schimbată radical. Cursurile s-au mutat din sala de curs acasă. În toată această ecuaţie statul ţi-a arătat ceva. Că a picat la materia tehnologie.

1585 afișări
Imaginea articolului Educaţia, dată peste cap de criza coronavirusului. În două luni de stare de urgenţă statul a arătat că pică la materia tehnologie

Educaţia, dată peste cap de criza coronavirusului. În două luni de stare de urgenţă statul a arătat că pică la materia tehnologie

Leonardo Andreescu, membru Salvaţi Copiii: Am constat că 42% dintre copiii din programele noastre nu au acces la educaţia online pentru că le lipsesc dispozitivele de pe care se pot conecta astfel încât să participe la procesul educativ.
 
Este şi cazul lui Valentin care are 7 ani şi este în clasa întâi. Vali îşi face temele cum poate. Nu are ca alţi copii: un laptop sau o tabletă. Elena Popa care este mama lui îţi spune cum se chinuie cu un singur telefon.
 
„Acum două săptămâni n-am avut deloc telefon. Şi nu am ştiut ce teme trebuie să facă”, spune mama lui Vali. 
 
Predarea online s-a dovedit a fi o provocare atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.
 
Eu accept aceste lecţii online doar pentru că este situaţia asta de criză. Acest tip de învăţare mie nu mi se potriveşte. Adică eu vreau să fiu la clasă cu elevii, să îi văd cum scriu, să îi aud cum vorbesc, şi automat cum gândesc. Când predau eu la geometrie, cum să le explic că două unghiuri sunt congruente dacă nu le desenez?”, se plânge un profesor de matematică.
 
Sunt schimbări şi pentru elevii din clasele terminale. Anul acesta, Bacalaureatul începe cu probele scrise. Două săptămâni au la dispoziţie elevii pentru a se putea pregăti pentru examenul de Bacalaureat. Totul se va desfăşura în condiţii speciale de siguranţă. În sălile de clasă activităţile se vor desfăşura cu maximum 10 elevi, la circa 2 metri distanţă unul de altul. Toţi elevii vor purta mască pe tot parcursul orelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici