Educatoarele şi directoarea Grădiniţa „Micul Regat” Constanţa, condamnate la închisoare cu suspendare/ Daunele morale, majorate

Directoare şi educatoarele de la Grădiniţa „Micul Regat” din Constanţa au fost condamnate, definitiv, la închisoare cu suspendare, pedepsele primite fiind de câte un an şi jumătate. Decizia instanţei este definitivă. Daunele morale au fost majorate la 50.000 de euro.

2513 afișări
Imaginea articolului Educatoarele şi directoarea Grădiniţa „Micul Regat” Constanţa, condamnate la închisoare cu suspendare/ Daunele morale, majorate

Educatoarele şi directoarea Grădiniţa „Micul Regat” Constanţa, condamnate la închisoare cu suspendare

Directoarea şi cinci dintre angajatele grădiniţei private „Micul Regat” din Constanţa au fost trimise în judecată pentru purtare abuzivă, după ce, în 2014, ar fi agresat repetat copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani. Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a dispus, în luna octombrie a anului trecut, condamnarea la închisoare cu suspendare pentru educatoare, în timp ce directoarea grădiniţei fusese achitată.

Rejudecând, Curtea de Apel Constanţa a dispus, miercuri, condamnarea cu suspendare a directoarei grădiniţei, Eliza Pufleanu, la pedeapsa de un an cinci luni de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă în formă continuată.

De asemenea, instanţa a mai hotărât ca în cazul educatoarei Cristina Manolache să fie majorată pedepsa, de la un an de închisoare cu suspendare, la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare.

În cazul celorlalte educatoarea, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au păstrat condamnările iniţiale, de câte un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de purtare abuzivă.

Totodată, instanţa a dispus şi majorarea sumelor plătite drept daune morale către părţile civile, suma totală fiind ridicată la 50.000 de euro.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Abuzurile la care erau supuşi copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, de Centrul de dezvoltare şi educaţie “Micul Regat”, au fost descoperite târziu de părinţi. La un moment dat, văzându-şi copilul că se întorcea speriat de la grădiniţă şi avea noaptea coşmaruri, unul dintre părinţi i-a montat într-o jucărie de pluş un aparat de înregistrare. Astfel a putut auzi cum erau chinuiţi micuţii de îngrijitoarele care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Ulterior, au apărut şi imagini filmate de camerele de supraveghere ale centrului, în care se vede clar cum copiii sunt agresaţi de către îngrijitoare.

Părinţii au făcut plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanţa, procurorii demarând ancheta. Ulterior dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.

Directoarea centrului, Eliza Pufleanu, şi Cristina Alina Alma, Georgiana Vierescu, Larissa Victora Hercus, Irina Petre şi Cristina Manolache, angajate ale grădiniţei, au fost acuzate de rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici