Elcen, principalul furnizor de agent termic pentru Bucureşti, iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

Electrocentrale Bucureşti SA (Elcen), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din Bucureşti, a anunţat marţi că iniţiază demersurilor de stingere a tuturor obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare în vederea închiderii procedurii de insolvenţă.

325 afișări
Imaginea articolului Elcen, principalul furnizor de agent termic pentru Bucureşti, iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

Elcen, principalul furnizor de agent termic pentru Bucureşti, iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

Ca urmare a aprobării situaţiei financiare a Elcen de către Comitetul Creditorilor, se creează contextul pentru distribuirea sumelor restante către creditorii chirografari, ultima categorie de creditori vizaţi pentru plata creanţelor în conformitate cu planul de reorganizare modificat al Elcen. Imediat după plata creanţelor, Elcen va face demersurile legale la Tribunalul Bucureşti pentru ieşirea din procedura de insolvenţă şi reintegrarea companiei în circuitul economic.

Ieşirea din dificultate financiară a Elcen face posibilă accesarea fondurilor externe nerambursabile de la Uniunea Europeană sau a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice pe care le deţine, în conformitate cu normele europene şi naţionale privind protecţia mediului, arată compania într-un comunicat.

Realizarea investiţiilor creează contextul favorabil pentru respectarea criteriilor de eficienţă energetică, asigurarea continuităţii furnizării agentului termic necesar pentru distribuţia apei calde şi a căldurii către locuitorii capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire şi asigurarea energiei electrice esenţiale pentru Bucureşti şi sistemul energetic naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici