Electrica Munenia Sud nu opreşte furnizarea energiei electrice către RADET

Electrica Muntenia Sud a anunţat că nu opreşte furnizarea energiei electrice către RADET Bucureşti, precizând că a trimis preavize regiei pentru a reaminti că are datorii neachitate către societate de peste 5,5 milioane de lei.

22 afișări
Imaginea articolului Electrica Munenia Sud nu opreşte furnizarea energiei electrice către RADET

Electrica Munenia Sud nu opreşte furnizarea energiei electrice către RADET (Imagine: Mediafax Foto)

"Preavizele transmise către RADET sunt formulare standard care s-au trimis societăţii pentru a i se reaminti faptul că are datorii neachitate către societatea noastră. În prezent, pentru cele 864 puncte de consum ale RADET Bucureşti, valoarea datoriilor către SC FDFEE Electrica Muntenia Sud - SA este de peste 5.500.000 lei. Sperăm ca, împreuna cu RADET Bucureşti, să gasim cea mai bună soluţie pentru deblocarea situaţiei actuale", se arată într-un comunicat al societăţii, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Electrica Muntenia Sud precizează că nu doreşte să ia măsuri care să afecteze în vreun fel populaţia, "atât timp cât sunt respectate prevederile contractuale privind furnizarea şi plata serviciilor oferite".

Directorul RADET, Virgil Ramba, a declarat, luni, că apa caldă nu va fi oprită şi că vor fi căutate soluţii pentru a obţine banii pentru plata datoriilor, inclusiv prin recuperarea creanţelor de la asociaţiile de locatari, care datorează 60 de milioane de lei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost informat, luni, de conducerea RADET despre situaţia financiară a regiei, primind un raport al datoriilor istorice ale acesteia care datează din 1995 şi care totalizează 750 de milioane de lei. Din cele 750 de milioane de lei, 550 de milioane de lei reprezintă datoria istorică şi 200 milioane de lei, datoria de la bugetul statului pentru compensarea de combustibil.

"RADET i-a prezentat primarului general situaţia financiară a regiei impusă de blocarea conturilor de către ELCEN Bucureşti, cu consecinţe directe asupra plăţii facturilor către Apa Nova, Electrica şi Distrigaz Sud. Vom discuta cu cei trei furnizori pentru a nu se întrerupe furnizarea energiei termice şi, ca atare, apa caldă nu se va întrerupe în Bucureşti", a spus Ramba.

În ce priveşte datoria istorică de aproximativ 570 de milioane de lei, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai Guvernului vor căuta sursele de unde pot fi obţinute aceste sume, pentru a fi decontate către ELCEN, a spus Ramba.

Oprescu, a declarat, marţi, că se caută soluţii pentru ca bucureştenii să nu plătească în plus pentru energia termică, iar dacă nu se va realiza o compensare de sută la sută, va fi vorba de o majorare "aproape insesizabilă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici