Elementul care grăbeşte vindecarea de COVID-19. Cei care urmează această terapie scapă de boală de patru ori mai repede

  • Radioterapia pare să fie un factor care favorizează vindecarea bolnavilor ce suferă de pneumonie cauzată de COVID-19
  • Bolnavii care beneficiază de radioterapie se vindecă mult mai repede
12350 afișări
Imaginea articolului Elementul care grăbeşte vindecarea de COVID-19. Cei care urmează această terapie scapă de boală de patru ori mai repede

Radioterapia ar grăbi vindecarea bolnavilor de COVID-19

Radioterapia pare să fie un factor care favorizează vindecarea bolnavilor ce suferă de pneumonie cauzată de COVID-19, potrivit unui studiu citat de Reuters. 
 
Medicii de la Universitatea Emory din Atlanta au folosit radioterapia în cazul a  10 pacienţi ce sufereau de pneumonie şi au comparat rezultatele obţinute cu alte zece cazuri ce beneficiaseră de acelaşi tratament, mai puţin radiaţii. În medie, perioada de vindecare a pacienţilor al căror tratament a inclus şi radioterapia a fost de trei zile, comparativ cu 12 zile, perioada medie de vindecare a grupului de control. 
 
De asemenea, pacienţii ce au beneficiat de radioterapie au prezentat un risc mai redus de a ajunge în situaţia în care să aibă nevoie de ventilare mecanică (10%, faţă de 40%, în cazul grupului de control).

RADIOTERAPIA POATE REDUCE INFLAMAREA PLĂMÂNILOR


Pacienţii din grupul care a beneficiat de radioterapie au fost „mai în vârstă decât cei din grupul de control, mai bolnavi, iar plămânii acestora se aflau într-o stare mai proastă… dar cu toate acestea tratamentul s-a dovedit unul foarte eficient”, a declarat doctorul Mohammad Khan de la Universitatea Emory, pentru Reuters. 

„Radioterapia”, a mai spus Khan, „poate reduce inflamarea plămânilor afectaţi de COVID-19 şi nivelul de citokine ce cauzează această inflamare. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici