Elev împuşcat în mână de profesor, în timpul orelor

Un elev în vârstă de 15 ani de la Liceul CFR din Craiova a fost împuşcat în mână de către dirigintele său, cu un pistol cu bile de cauciuc, în timpul orelor de curs, adolescentul mergând la spital şi fiind operat la o lună de la producerea incidentului.

13 afișări
Imaginea articolului Elev împuşcat în mână de profesor, în timpul orelor

Elev împuşcat în mână de profesor, în timpul orelor

Incidentul s-a produs în urmă cu o lună, însă a fost anunţat Poliţiei Judeţene Dolj abia marţi seara, după ce băiatul a mers la Spitalul Municipal Calafat.

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de către cadrele medicale de la Spitalul Municipal din Calafat că Ionuţ Cornel S. (15 ani), din comuna Desa, s-a prezentat la unitatea medicală având un traumatism la mâna stângă.

În urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că adolescentul are un traumatism vechi de 30 zile, produs prin împuşcare, la mâna stângă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Dolj, subcomisar Maria Vasile.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au început cercetările şi au stabilit că adolescentul, elev în clasa a IX-a la Liceul CFR din Craiova, a fost împuşcat de către profesorul de matematică Jane Ilie (58 ani), care îi este şi diriginte, incidentul având loc în timpul orelor de curs.

“Profesorul figurează în evidenţe ca deţinător legal al unui pistol de autoapărare cu bilă de cauciuc, marca «ROHM», armă ce a fost ridicată pentru expertiză. În urma concluziilor medico-legale s-a stabilit că victima necesită, pentru vindecare, un număr de opt-nouă zile de îngrijiri medicale, iar corpul străin extras în urma intervenţiei chirurgicale reprezintă un fragment din material plastic provenind de la cartuşul folosit”, a mai spus subcomisar Maria Vasile.

Profesorului i-a fost întocmit dosar penal şi este cercetat în stare de libertate pentru vătămare corporală, iar verificările sunt extinse şi cu privire la modul de deţinere şi folosire a armei şi muniţiei.

Conducerea Liceului CFR Craiova, unde un profesor de matematică a împuşcat în mână un elev, în timpul orelor de curs, susţine că a aflat despre incident de la Poliţia de proximitate, la o lună de la producerea acestuia, şi că elevii au fost ameninţaţi de dascăl să nu povestească ce s-a întâmplat.

Directorul Liceului CFR Craiova, Luminiţa Ţenea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că profesorul de matematică Jane Ilie, care l-a împuşcat pe elevul de 15 ani, i-ar fi ameninţat pe colegii adolescentului, martori la incident, să nu spună nimic.

Potrivit sursei citate, incidentul ar fi avut loc după ce profesorul ar fi încercat să bage în geantă pistolul cu bile pe care-l deţine, arma descărcându-se accidental.

“Am aflat de eveniment în 18 februarie de la Poliţia de proximitate. Am stat de vorbă cu profesorul, care mi-a spus că a încercat să bage pistolul în diplomat şi arma s-a descărcat. Elevul Ionuş Cornel Sârbu stătea în prima bancă şi el a fost lovit de glonţ”, a mai spus Luminiţa Ţenea.

Profesorul Jane Ilie a spus conducerii liceului că nu a anunţat incidentul de teamă să nu fie dat afară.

“În acest moment nu putem lua nicio măsură de suspendare a profesorului pentru că avem în desfăşurare o anchetă administrativă. La aceasta se mai adaugă şi o anchetă a Poliţiei”, a mai spus Luminiţa Ţenea.

Profesorul Jane Ilie urma să ajungă, miercuri, la şcoală, împreună cu avocatul său, pentru a discuta cu conducerea liceului. În momentul în care i-a văzut pe ziarişti, profesorul a plecat.

Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, a declarat pentru MEDIAFAX că ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a cerut o anchetă la Liceul CFR din Craiova, iar profesorul care l-a împuşcat pe elev riscă să fie excus din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici