Elevii bucureşteni nu vor avea teme pentru vacanţa de iarnă

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Stelian Victor Fedorca, a interzis profesorilor să dea teme elevilor pentru vacanţa de iarnă care începe în 22 decembrie 2007 şi se încheie în 6 ianuarie 2008.

3 afișări
Imaginea articolului Elevii bucureşteni nu vor avea teme pentru vacanţa de iarnă

Elevii bucureşteni nu vor avea teme pentru vacanţa de iarnă

"Am anunţat decizia mea în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Muncipiului Bucureşti. Apreciez că este timpul să facem anumite schimbări în învăţământ. De aceea, am interzis profesorilor să mai dea elevilor teme pentru vacanţă. Şi aşa elevii au foarte mult de lucru, zilnic. Eu, seara, când ajung acasă, fac lecţii cu copilul care, de cele mai multe ori, nici nu mă poate asculta de obosit ce este'', a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, inspectorul general şcolar.

Anul şcolar 2007-2008 a început pe 1 septembrie 2007, se încheie pe data de 31 august 2008 şi este structurat pe două semestre.

Potrivit structurii anului şcolar 2007-2008, elevii vor intra în vacanţă sâmbătă, 22 decembrie 2007 şi vor reveni la şcoală, luni, 7 ianuarie 2008.

Semestrul întâi va fi în intervalul 7 ianuarie -1 februarie, după care urmează o vacanţă intersemestrială, în perioada 2 februarie -10 februarie.

Semestrul al II-lea începe în 11 februarie şi se încheie în 13 iunie.

În acest interval va fi o vacanţă de primăvară, în perioada Paştilor, între 26 aprilie şi 4 mai.

Cursurile sunt reluate în 5 mai, iar semestrul al doilea, adică cursurile din anul şcolar 2007-2008, se încheie în 13 iunie.

Vacanţa de vară se desfăşoară din 14 iunie până în 14 septembrie.

Tezele de pe semestrul al II-lea al anului scolar 2007-2008 se susţin, de regulă, până la data de 16 mai.

Anul şcolar 2007-2008 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 175 de zile lucrătoare.

Pentru clasele a VIII-a, durata cursurilor este de 34 de săptămâni, însumând 170 de zile lucrătoare. Ultima zi de cursuri pentru clasele aVIII-a este vineri, 6 iunie.

Pentru clasele a IX-a si a X-a de la şcoala de arte şi meserii, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare şi pentru clasa a XIII-a de liceu - filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare durata cursurilor este de 36 de săptămâni,însumând 180 de zile lucrătoare. A 36-a săptămână prevăzută de planul-cadru va fi alocată instruirii practice pentru dobândirea experienţei în condiţii reale de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici