Elevii de „10 pe linie”, premiaţi de Ministerul Educaţiei. Ce sume vor primi cei care au luat note maxime la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Peste 1.200 de elevi are au încheiat examenele naţionale, respectiv Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, cu media 10 vor primi stimulente financiare pentru performanţa de a avea „10 pe linie”, anunţă, joi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

418 afișări
Imaginea articolului Elevii de „10 pe linie”, premiaţi de Ministerul Educaţiei. Ce sume vor primi cei care au luat note maxime la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Mediafax FOTO

Potrivit MEC, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale.

Astfel, 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare. Dintre cei 315 candidaţi cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat, opt candidaţi au susţinut testul de maturitate în sistem german.

Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la Evaluarea Naţională este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

„Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării”, anunţă MEC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici