Elevii din Constanţa condamnă atitudinea lui Orban referitoare la achiziţia de tablete

  • Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa condamnă reacţia premierului Ludovic Orban, referitoare la achiziţia dispozitivelor pentru elevi. Aceştia au transmis, vineri, că orban a spus că tabletele vor ajunge „când va fi nevoie”, fără a preciza o dată.
465 afișări
Imaginea articolului Elevii din Constanţa condamnă atitudinea lui Orban referitoare la achiziţia de tablete

Elevii din Constanţa condamnă atitudinea lui Orban referitoare la achiziţia de tablete

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, în timpul conferinţei de presă de joi, de la Constanţa, de preşedintele Asociaţiei de Elevi Constanţa Sabina Spătariu, despre achiziţia dispozitivelor pentru elevii din mediile dezavantajate.

Potrivit unui comunicat transmis de AEC, răspunsul premierului a fost „unul sfidător”: „Când va fi nevoie".
 
Elevii spun că pemierul a refuzat să răspundă clar referitor la momentul când vor ajunge tabletele la elevi, lucru pe care îl consideră „inadmisibil” în contextul în care cursurile au început de 2 luni, iar numărul cazurilor creşte de la o zi la alta.
 
„În momentul de faţă accesul la educaţie nu este asigurat, sute de mii de elevi fiind privaţi de dreptul la educaţie. Cu cât dispozitivele ajung mai târziu la elevi cu atât mai greu ca fi acest an şcolar pentru ei. Riscăm să pierdem încă un semestru pentru că din martie şi până acum autorităţile nu şi-au făcut treaba. Realizaţi câţi elevi vor abandona, pentru că de jumătate de an nu avut niciun contact cu şcoala? Ce s-a întâmplat în sala Remus Opreanu a fost o dovadă clară de nepăsare. Cum este posibil ca un lider să nu poată oferi un răspuns clar pentru cei 900.000 de elevi care aşteaptă unul?”, a spus Andreea-Sabina Spătariu, preşedinte AEC. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici