Elevii intră în vacanţă

Peste trei milioane de elevi intră, vineri, în vacanţa de vară, urmând să revină la cursuri în 15 septembrie, a declarat Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educaţiei.

11 afișări
Imaginea articolului Elevii intră în vacanţă

Elevii intră în vacanţă (Imagine: Mediafax Foto)

Cu această ocazie, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), Cristian Adomniţei, a transmis un mesaj de felicitare tuturor absolvenţilor, dar şi profesorilor lor, a adăugat Suciu.

"A fost un an plin de bucurii şi de reuşite pentru mulţi dintre elevii şi profesorii şcolii româneşti. Îi felicit pe toţi şi le urez succes în continuare celor care au de susţinut examenul de maturitate şi implicit admiterea într-o instituţie de învăţământ superior. Urez vacanţă plăcută celor care astăzi au pus punct cursurilor, urmând să revină la şcoală în septembrie'', a mai spus ministrul în mesajul trimis cu ocazia sfârşitului de an şcolar, citat de consilierul personal.

Demnitarul a mai spus că şcoala este deschisă la dialog permanent, iar Ministerul Educaţiei încurajează colaborarea dintre profesori, părinţi şi elevi.

Pentru noul an şcolar, ministrul Educaţiei este optimist în privinţa continuării aplicării politicilor educaţionale.

''Vom continua aplicarea politicilor educaţionale care vin în sprijinul elevilor. Rezultatele la tezele unice reflectă adevărata pregătire a şcolarilor'', a mai spus Suciu, precizând că ministrul Educaţiei aşteaptă ca proiectul de legi privind educaţia să fie aprobat de Parlament, întrucât acest pachet de legi este foarte important pentru adaptarea şcolii la cerinţele societăţii în care trăim.

Tot pentru 2008, ministrul Educaţiei ar vrea să fie elaborate metodologii cât mai performante pentru examenele de finalizare a studiilor, care să vină în sprijinul elevilor şi al profesorilor. De asemenea, proiectul pentru educaţia timpurie, postat recent pe site-ul MECT spre dezbatere publică, modernizează această formă de pregătire şi constituie premiza pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei pe termen lung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici