Elevii români au ocupat locul întâi la Olimpiada Balcanică de Informatică

Patru elevi români au obţinut medaliile de aur, argint şi bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică din Macedonia, desfăşurată între 2 şi 8 octombrie, plasând România pe primul loc pe naţiuni, anunţă Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

121 afișări
Imaginea articolului Elevii români au ocupat locul întâi la Olimpiada Balcanică de Informatică

Elevii români au ocupat locul întâi la Olimpiada Balcanică de Informatică (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Filip-Cristian Buruiană de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi şi Victor Rusu de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au luat medalii de aur, iar Ciprian-Alexandru Simion şi Octavian Alexandru Tandrău, ambii de la Liceul Internaţional de Informatică, au luat medaliile de argint, respectiv bronz.

Toţi cei patru componenţi ai lotului României sunt elevi în clasa a XII-a, se arată într-un comunicat de presă al MECT.

Peste 40 de concurenţi din 10 ţări au participat în acest an la Balcaniada de Informatică.

Lotul olimpic de informatică al României a fost premiat şi în august, la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Cairo, unde a câştigat trei medalii, de aur, de argint şi de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici