Elevii vor să îşi vadă lucrările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

  • Consiliul Elevilor vrea ca elevii absolvenţi să-şi vadă lucrările de examen.
  • Schimbarea se doreşte înainte de depunerea contestaţiilor.
  • Ana Groza, Preşedintele Elevilor: Absolvenţii nu depun contestaţii din frică.
327 afișări
Imaginea articolului Elevii vor să îşi vadă lucrările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Elevii vor să îşi vadă lucrările de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Elev: „Mi se pare o iniţiativă foarte utilă”

Consiliul Elevilor solicită ca absolvenţii să îşi poată vedea lucrările de la BAC şi Evaluarea Naţională după corectări. Se doreşte această schimbare înaintea depunerii contestaţiilor, pentru a vedea exact ce au scris.
 
Ana Groza este preşedintele Asociaţiei de Elevi şi spune de ce vrea această schimbare.
 
„Considerăm această problemă destul de presantă. Mai ales pentru acei elevi care până la urmă nu sunt siguri  dacă să dea o contestaţie sau nu, fix pentru că intră în această polemică de dacă am făcut bine sau nu am făcut bine. De aceea ar trebui să existe totuşi un sistem prin care elevii să-şi vizualizeze lucrările înainte de a face o contestaţie”, a spus Ana Groza, Preşedintele Asociaţiei Elevilor.
 
Ana Bănică a absolvit clasa a douăsprezecea şi i-ar fi plăcut să îşi poată vedea lucrarea de BAC. Ei i-a fost teamă să depună contestaţie la istorie, tocmai pentru că nu mai reţinea exact ce a scris.
 
În plus, ea spune că ar trebui schimbat şi baremul de corectare, pentru că la profilul uman, lucrările sunt interpretabile. 
 
„Mi se pare o iniţiativă foarte utilă, chit că vrei sau nu să depui o contestaţie. Mi se pare foarte important să ştii exact ce ai greşit. Am avut la unul dintre examene o greşeală care din punct de vedere logic nu era o greşeală, însă baremul şi corerctorul mi-au considerat-o greşeală şi mi s-a scăzut tot punctajul. Mi-ar fi plăcut să pot cumva să depun o contestaţie ca să corecteze cineva care chiar gândeşte logic şi nu doar cum scrie în barem”, a afirmat Ana Bănică, absolventă Liceul Teoretic Waldorf Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici