Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi

O epidemie de singurătate şi de epuizare mentală şi fizică se răspândeşte în rândul părinţilor, care se plâng de lipsa de sprijin în îndeplinirea responsabilităţilor lor parentale.

1108 afișări
Imaginea articolului Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi

Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi

Este tabloul descris de un sondaj realizat de experţii de la Universitatea de Stat din Ohio, potrivit căruia doi din trei părinţi (66%) suferă de izolare, singurătate şi epuizare din cauza solicitărilor legate de activitatea de părinte.

De asemenea, sondajul arată că 62% dintre ei se simt epuizaţi de responsabilităţile parentale şi aproape doi din cinci părinţi (38%) consideră că nu au pe nimeni care să îi sprijine, relatează ANSA.

Pentru aproape 4 din 5 părinţi (79%), ar fi util să intre în contact cu alţi părinţi, ajutându-se reciproc.

Pe de altă parte, sondajul arată că părinţii se întâlnesc doar în grabă în drum spre şi de la şcoală, fără a avea un timp real de socializare.

„S-a demonstrat că singurătatea afectează atât sănătatea fizică, cât şi cea mentală”, explică autoarea Kate Gawlik: „Astfel, orice, de la boli cardiovasculare la depresie, anxietate, declin cognitiv, chiar şi sistemul imunitar poate fi afectat negativ de singurătatea percepută. O perioadă prelungită de izolare socială are un impact echivalent cu fumatul a aproximativ 15 ţigări pe zi”.

„A avea pe cineva cu care poţi relaţiona şi a simţi că altcineva face faţă la ceea ce trăieşti tu ca părinte în fiecare zi”, conchide ea, „poate reduce sentimentul de singurătate omniprezent în rândul părinţilor care lucrează şi care încearcă să se menţină în echilibru între diverse angajamente parentale şi profesionale în fiecare zi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici