Eroul de la spitalul din Simeria, premiat. Bărbatul a salvat mai mulţi pacienţi atunci când a izbucnit incendiul - FOTO

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, Octavian Man, va primi recunoştinţa locuitorilor Devei după ce a salvat mai multe multe persoane în incendiul de la Spitalul din Simeria, din 19 noiembrie, el însuşi fiind apoi internat la Hunedoara la spital cu intoxicaţie cu fum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

207 afișări
Imaginea articolului Eroul de la spitalul din Simeria, premiat. Bărbatul a salvat mai mulţi pacienţi atunci când a izbucnit incendiul - FOTO

Eroul de la spitalul din Simeria, premiat. Bărbatul a salvat mai mulţi pacienţi atunci când a izbucnit incendiul - FOTO

Potrivit unui comunicat transmis vineri de un ONG căruia îi aparţine campania ”Premianţii fără premii” - care are loc săptămânal la Deva şi în cadrul căreia este premiată cu o diplomă şi un buchet de flori câte o persoană care a făcut ceva pentru comunitate - sâmbătă premiul va fi acordat lui Octavian Man, un bărbat de 46 de ani, care în 19 noiembrie, atunci când la spitalul din localitatea Simeria, judeţul Hunedoara, a izbucnit un incendiu, a intrat prin fum şi flăcări pentru a salva pacienţi.

”Pentru următoarea ediţie a campaniei vă propunem să ne întâlnim cu un om a cărui prezenţă de spirit şi implicare a făcut posibilă evitarea unei tragedii. Este vorba despre Octavian Man, cel care a observat incendiul de la spitalul din Simeria, l-a anunţat şi a intrat în interiorul clădirii pentru a ajuta la evacuarea pacienţilor de acolo. Ovidiu Man (…) a alergat într-un suflet pentru a-i anunţa pe cei din unitatea medicală de incendiu, apoi a intrat prin fum, la etajele superioare ale spitalului, pentru a-i scoate pe bolnavii panicaţi din spital. Unii dintre ei au suferit intoxicaţii, însă nimeni nu a ajuns în stare gravă”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, împreună cu alţi oameni care construiesc biserica din vecinătate, a urcat la etajele superioare şi a ajutat la evacuarea oamenilor din spital.

”Ne-am pus salopetele la gură pentru a nu inhala fumul şi i-am scos afară, în spatele spitalului, pe Strada Atelierului. De la etajele doi şi trei am luat, împreună cu alţi oameni care au sărit în ajutor, mai mulţi pacienţi. Ne puneam salopetele la gură ca să putem trece prin fum. Bolnavii erau panicaţi. Îşi puseseră cârpe la gură, pentru a nu inhala fumul. Încercam să îi calmăm. Îi ajutam să coboare pe scări, căci acest lucru era cel mai greu, pentru că nu vedeai din cauza fumului şi îi direcţionam spre Ambulanţe”, a declarat Octavian Man, potrivit sursei citate.

Acesta a fost, ulterior, internat la spitalul din Hunedoara cu intoxicaţie cu fum.

Octavian Man va fi premiat cu o diplomă şi va primi un buchet de flori, sâmbătă de la ora 11, în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei.

Proiectul social "Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile autentice. Printre cei premiaţi în cadrul acestui proiect se numără sportivul Mihai Leu, medicul Raed Arafat sau naistul Gheorghe Zamfir.

Un incendiu a izbucnit în 19 noiembrie la etajul întâi al spitalului din Simeria, judeţul Hunedoara. În acel moment, în spital se aflau aproximativ 50 de pacienţi, iar o parte dintre ei au fost transportaţi cu ambulanţele la spitalale din Deva, Hunedoara şi Orăştie. Cei rămaşi au ales să plece acasă, având în vedere că nu aveau afecţiuni grave şi puteau fi trataţi la domiciliu.

În spital, în momentul izbucnirii incendiului se afla şi o persoană care decedase în aceeaşi zi.

Reprezentanţii pompierilor hunedoreni au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul de la spitalul din Simeria a izbucnit de la o lumânare aprinsă la căpătâiul persoanei decedate şi care a rămas nesupravegheată. Flacăra de la lumânare a aprins un material textil, iar apoi focul s-a extins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici