Escroci prin telefon, prinşi după ce au fost păcăliţi chiar ei de o bătrână în vârstă de 81 de ani

Un deţinut şi o femeie aflată în libertate au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni după ce o bătrână, pe care au încercat să o înşele prin telefon, a anunţat Poliţia, după care le-a dat un plic cu hârtii decupate în formă bancnotelor de 100 de lei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

2301 afișări
Imaginea articolului Escroci prin telefon, prinşi după ce au fost păcăliţi chiar ei de o bătrână în vârstă de 81 de ani

Escroci prin telefon, prinşi după ce au fost păcăliţi chiar ei de o bătrână în vârstă de 81 de ani (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Eufrosina Stancu, o femeie în vârstă de 81 de ani, a fost sunată, vineri, de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului ei şi care i-a spus că acesta a lovit cu maşina un copil, internat în stare gravă după accident. Aşa-zisul avocat i-a mai spus bătrânei că are nevoie de 13.000 de euro pentru a se înţelege cu familia victimei, în aşa fel încât autorul "accidentului" să nu ajungă la închisoare.

Ulterior, escrocul a anunţat-o pe bătrână că îşi va trimite asistenta să i-a banii şi i-a cerut adresa.

Victima şi-a dat însă seama că riscă să fie înşelată şi a apelat la un vecin, avocat, după care a sunat la 112.

Oficiali din cadrul Poliţiei Capitalei au declarat, tot pentru MEDIAFAX, că bătrâna a decupat ulterior mai multe hârtii, după forma unei bancnote de 100 de lei, le-a pus într-un plic pe care l-a sigilat şi a aşteptat ca "asistenta avocatului" să vină la ea.

"Astfel, imediat după ce ar fi preluat plicul, femeia a fost interceptată şi imobilizată, fiind condusă la sediul secţiei în vederea continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că femeia ar fi fost contactată telefonic de către un bărbat, în vârstă de 42 de ani, deţinut în penitenciar, care i-ar fi cerut să meargă acasă la victimă, pentru a ridica o sumă de bani", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au descins în celula deţinutului, de la Penitenciarul Giurgiu, unde au găsit un telefon mobil şi o cartelă SIM, care au fost ridicate.

Deţinutul şi complicea lui, pusă sub control judiciar, sunt cercetaţi pentru tentativă de înşelăciune şi complicitate la tentativă de înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici