"Eşti prea bun, nu te angajăm!" De ce se tem angajatorii de candidaţii supracalificaţi?

În general te gândeşti că, cu cât eşti mai bun şi ai mai multă experienţă, ai şi mai multe şanse să-ţi găseşti un job cât mai repede. Se pare, însă, că în practică, supracalificarea poate fi un handicap şi se poate întoarce împotriva ta, potrivit www.incont.ro.

27 afișări
Imaginea articolului "Eşti prea bun, nu te angajăm!" De ce se tem angajatorii de candidaţii supracalificaţi?

"Eşti prea bun, nu te angajăm!" De ce se tem angajatorii de candidaţii supracalificaţi? (Imagine Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Motivul pentru care patronii nu angajează persoane cu mult mai multe calităţi decât cele cerute de postul scos la concurs sunt, până la urmă, banii. Pe de o parte, pentru că un om cu o pregătire temeinică cere şi un salariu pe măsură, iar pe de altă parte, pentru că vede poziţia propusă ca pe o soluţie de compromis şi va pleca imediat ce va găsi un post care să i se potrivească.

Află de ce se tem angajatorii de candidaţii prea buni pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici