Eutanasierea câinilor fără stăpân ar putea începe săptămâna viitoare, la Timişoara

Eutanasierea câinilor fără stăpân din adăpostul firmei de ecarisaj cu care are contract primăria ar putea începe săptămâna viitoare la Timişoara, unde numai în luna decembrie au fost muşcate de câini şi au ajuns la spital 112 persoane, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

298 afișări
Imaginea articolului Eutanasierea câinilor fără stăpân ar putea începe săptămâna viitoare, la Timişoara

Eutanasierea câinilor fără stăpân ar putea începe săptămâna viitoare, la Timişoara (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX ce soluţii are Primăria Timişoara în privinţa câinilor vagabonzi din oraş, în condiţiile în care, potrivit datelor de la Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", numai în luna decembrie au fost muşcate 112 persoane, viceprimarul Dan Diaconu a spus că "se aplică legea în vigoare".

"Statisticile aparţin Spitalului de Boli Infecţioase. Niciunde nu este o rubrică acolo unde scrie că este vorba de câinele vagabond care a muşcat. Primăria aplică legea în vigoare, cu tot cu normele de aplicare, serviciile de ecarisaj îşi continuă activitatea din punct de vedere al strângerii câinilor de pe străzi, se încurajează în continuare adopţiile câinilor din adăposturi, însă primăria va aplica în integralitate această lege. Asta însemnând că, dincolo de procedurile de identificare şi inventariere a câinilor, una dintre soluţii va fi eutanasierea. Această procedură ar putea începe săptămâna viitoare", a declarat Diaconu.

Viceprimarul a mai spus că pentru eutanasierea unui singur câine este nevoie de un dosar "destul de stufos".

"Pentru fiecare câine eutanasiat există un întreg dosar care trebuie întocmit. Din punctul meu de vedere, eutanasia ar trebui să înceapă cu câinii agresivi, bolnavi, care nu au un potenţial semnificativ pentru a fi adoptaţi. Sper în activitatea cât mai eficientă şi frecventă a ONG-urilor din domeniul protecţiei animalelor pentru adoptarea câinilor existenţi. Nu am nimic împotrivă să facem o hotărâre de consiliu local pentru adopţiile la distanţă", a mai spus Diaconu.

O tânără de 25 de ani din Timişoara a ajuns, vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din municipiu, după ce a fost atacată de o haită de câini în faţa Universităţii de Vest, medicii afirmând că avea o plagă minoră la un picior şi că nu necesita internare.

La sfârşitul lunii decembrie, alţi doi bărbaţi au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de câini fără stăpân, în zona Gării de Nord din Timişoara.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spunea marţi că vrea să monteze indicatoare care să semnaleze prezenţa câinilor fără stăpân în zonele din municipiu considerate "periculoase" din acest punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici