Evaluare Naţională 2019: Elevii clasei a VI-a susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii

Elevii clasei a VI-a din ciclul gimnazial susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii din cadrul evaluării naţionale, informează Ministerul Educaţiei. Aceasta este ultima probă pe care elevii clasei a VI-a trebuie să o susţină după ce, miercuri, au susţinut proba de limbă şi comunicare.

252 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2019: Elevii clasei a VI-a susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii

Evaluarea Naţională: Elevii clasei a VI-a susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii

Elevii clasei a VI-a susţin, joi, ultimele probe din cadrul evaluării naţionale, matematică şi ştiinţele naturii, potrivit datelor calendarului de examene aprobat de Ministerul Educaţiei.

Sălile în care au loc evaluările naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite sursa citată.

Peste 550.000 de elevi au susţinut evaluarea pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici