Evaluare Naţională 2020. Copiii bolnavi vor putea susţine examenul într-o a doua sesiune

  • Examenele naţionale vor fi susţinute începând cu 15 iunie
  • Elevii vor putea susţine o a doua sesiune de Evaluare Naţională dacă au fost bolnavi la prima
  • A doua sesiune va avea loc începând cu 29 iunie
6777 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2020. Copiii bolnavi vor putea susţine examenul într-o a doua sesiune

Copiii bolnavi vor putea da Evaluarea Naţională într-o a doua sesiune

Examenele naţionale vor avea loc începând cu 15 iunie. În plus, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în această după-amiază că Evaluarea Naţională va avea şi o a doua sesiune pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea să participe la examenele din iunie. 

„Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate deja de câteva săptămâni. Deci, evaluarea naţională se va face începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

El a declarat că va exista o a doua sesiune a Evaluării Naţionale pentru copiii bolnavi.

„Pentru copiii care, însă, sunt bolnavi, care sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, care sunt izolaţi împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceştia se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând din 29 iunie”, a spus preşedintele. 

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul vor avea loc cu prezenţa fizică a candidaţilor şi nu online, ca în cazul examenelor susţinute la Universităţile din Ţară.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici