„Sustainable Finance for Green Ambitions”: oportunităţi şi mecanisme financiare pentru accelerarea energiei regenerabile în România

Asociaţiile de energii regenerabile, RPIA – Asociaţia Industriei Fotovoltaice din România şi RWEA - Asociaţia Română pentru Energie Eoliană – aduc in atenţia industriei un nou subiect de interes, propunându-şi să adreseze principalele puncte de actualitate privind finanţarea sustenabilă a proiectelor regenerabile.

115 afișări
Imaginea articolului „Sustainable Finance for Green Ambitions”: oportunităţi şi mecanisme financiare pentru accelerarea energiei regenerabile în România

Finanţarea sustenabilă a proiectelor regenerabile

Pe data de 26 aprilie va avea loc workshopul „Sustainable Finance for Green Ambitions”, eveniment ce îşi propune să aducă în prim-plan o serie de dezbateri pe tema oportunităţilor şi mecanismelor financiare pentru accelerarea energiei regenerabile în România, evaluând cadrul actual de finanţare verde şi modalităţile de a contribui la drumul spre decarbonizare.
 
Finanţarea verde acoperă toate domeniile de activitate cu impact ridicat asupra mediului, de la producerea energiei, la agricultură, silvicultură, transporturi, procese industriale, colectarea deşeurilor şi, inclusiv, imobiliare. În contextul ambiţiilor europene şi al actualului peisaj global, acest sector a devenit un element esenţial pentru realizarea investiţiilor durabile.
 
Momentul pentru abordarea subiectului finanţării este oportun, fiind un context amplu în discuţie, prin prisma multitudinii şi diversităţii programelor de finanţare preconizate, dar şi din punct de vedere al evenimentelor economice şi politice, la nivel european şi mondial. În acest context, finanţarea este definitorie pentru bunul parcurs în atingerea ţintelor asumate de Romania privind producţia de energie din surse regenerabile.
 
La eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Ministerului Energiei, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Consiliului Concurenţei, alături de sectorul bancar, membri ai Consiliului Director al RPIA şi RWEA, şi presa.
 
Evenimentul se va desfăşură sub forma unui workshop şi va fi organizat pe data de 26 aprilie 2023începând cu ora 10:00, putând, de asemenea, să fie urmărit live pe canalele de social media ale organizatorilor – RPIA – Asociaţia Industriei Fotovoltaice din România şi RWEA - Asociaţia Română pentru Energie Eoliană, pe Facebook şi pe Youtube.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici