Examen de grad principal mai greu pentru asistenţii medicali şi moaşe. Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri dure

Organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenţi medicali şi moaşe a fost înăsprită de Ministerul Sănătăţii, potrivit unui Ordin publicat în Monitorul Oficial. Observatori în sălile de examen şi condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă sunt principalele modificări.

1179 afișări
Imaginea articolului Examen de grad principal mai greu pentru asistenţii medicali şi moaşe. Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri dure

Ministerul Sănătăţii înăspreşte organizarea examenului de grad pentru asistenţii medicali şi moaşe

Condiţiile care stau la baza organizării şi desfăşurării examenului de grad principal pentru asistenţi medicali şi moaşe au fost înăsprite după ce, joi, a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin care modifică şi completează Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1.137/2018, privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de grad principal pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale şi oficianţi medicali.

Principalele modificări pe care noul Ordin le aduce vizează introducerea unor observatori desemnaţi de şeful Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) care să asiste în sălile de examen, dar şi impunerea unor condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă.

Potrivit datelor Ordinului, de acum înainte se vor „desemna observatori la examenul de grad principal la nivelul filialelor judeţene şi a municipiului Bucureşti. Atribuţiile observatorilor se stabilesc de către comisia centrală de examen”.

Totodată, componenţa nominală a comisiei centrale de examen se va aproba de către preşedintele comisiei centrale de examen, cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii examenului, se mai arată în acelaşi Ordin.

Impunerea unor condiţii mai stricte de păstrare a testelor grilă vizează testele transmise cu 24 de ore înainte comisiilor locale de examen.

„Sigilarea plicurilor conţinând testele-grilă se face prin lipirea acestora, aplicarea ştampilei, semnarea peste ştampilă de către persoana desemnată de preşedintele comisiei locale de examen, peste care se aplică bandă adezivă transparentă”, se precizează în noul Ordin.

Totodată, este precizat şi faptul că în timpul desfăşurării testului-grilă, responsabilul de sală, supraveghetorii şi observatorii nu rezolvă şi nu dau indicaţii privind rezolvarea întrebărilor şi nu permit intrarea în sală a altor persoane, cu excepţia membrilor comisiei locale de examen şi a persoanelor desemnate de comisia centrală de examen în calitate de observatori.

Comisia centrală de examen urmează de acum să să fie condusă, potrivit datelor Ordinului, de preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR). Comisia va avea în componenţă 10 membri. Şase dintre aceştia vor fi din partea OAMGMAMR şi patru din partea Ministerului Sănătăţii.

Taguri:
modificari,
examen,
moase

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici