EXCLUSIV - Marie Jeanne Ion: Aducerea lui Hayssam este un pas normal. Era să mor în 2005, aş vrea să ştiu de ce

Marie Jeanne Ion, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, a declarat, exclusiv pentru MEDIAFAX, că aducerea lui Omar Hayssam este "doar un pas normal" într-o societate civilizată, adăugând: "Îmi aduc aminte cum era să mor, aşa că aş cam vrea să ştiu de ce am ajuns în situaţia respectivă".

1242 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV - Marie Jeanne Ion: Aducerea lui Hayssam este un pas normal. Era să mor în 2005, aş vrea să ştiu de ce

EXCLUSIV - Marie Jeanne Ion: Aducerea lui Hayssam este un pas normal. Era să mor în 2005, aş vrea să ştiu de ce (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Pentru mine, ceea ce s-a întâlmplat în această dimineaţă este doar un pas normal din punctul de vedere al unui sistem de justiţie şi de ordine publică şi siguranţă care funcţionează într-o societate civilizată. Şi, este adevărat, trebuie să remarc că a fost făcută o promisiune şi s-a respectat, deşi foarte puţină lume credea", a declarat, vineri, Marie Jeanne Ion.

Ea a subliniat că speră să fie aflate "dedesubturile acestei drame". "Vom vedea ce se întâmplă pe viitor, am văzut declaraţiile oficiale şi este clar că îşi va ispăşi pedeapsa. Sper şi eu, ca toată lumea, ca şi colegii mei, să se afle dedesubturile acestei drame. Pentru noi asta a fost, o dramă", a declarat Marie Jeanne Ion.

Ea a adăugat că tot ce s-a întâmplat în 2005 a fost acoperit, din păcate, "de tot felul de speculaţii".

"Pentru mine personal episodul de atunci arată altfel decât a fost prezentat la TV. Eu îmi aduc aminte cum era să mor, aşa că aş cam vrea să ştiu de ce am ajuns în situaţia respectivă. Asta mă interesează. Pe mine nu mă interesează jocurile politice care s-au făcut în jurul acestei poveşti, şi nu m-au interesat niciodată", a subliniat Marie Jeanne Ion.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

Sorin Mişcoci, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, în prezent cameraman oficial la Cotroceni, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că era convins că Omar Hayssam va fi adus în ţară, "pentru că preşedintele a promis", precizând că aşteaptă să vadă ce are de spus sirianul despre răpire şi despre cine l-a ajutat să plece din România.

Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi în 2005 la Bagdad, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este surprins de aducerea în ţară a lui Omar Hayssam şi că rămâne de văzut dacă acesta va vorbi, pentru că are foarte multe de spus, despre răpiri, "oameni politici mânjiţi", terorism.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici