EXCLUSIV: Surse CNSAS spun că Giugula şi-a filat un coleg de la USLA

Doru Giugula a primit decizia de poliţie politică de la CNSAS nu în calitatea sa de consilier municipal, pentru care urma să fie verificat din oficiu, ci pentru că numele său apare într-un dosar al unui fost coleg de-al său de la USLA, pe care social-democratul îl fila, susţin surse din CNSAS.

4 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Surse CNSAS spun că Giugula şi-a filat un coleg de la USLA

EXCLUSIV: Surse CNSAS spun că Giugula şi-a filat un coleg de la USLA

Surse din CNSAS au declarat, joi seară, agenţiei MEDIAFAX, că numele lui Giugula apare într-un dosar cerut spre verificare chiar de un coleg de-al fostului consilier municipal de pe vremea când acesta făcea parte din Unitatea Specială de Luptă Anti-tero (USLA).

"Numele domnului Giugula a apărut în acest dosar, unde dânsul era chiar cel care aduna informaţiile despre cel vizat. Există documente potrivit cărora Giugula mergea acasă la vecinii colegului său - care avea nişte probleme - şi aduna informaţii despre viaţa acestuia, despre persoanele care-l vizitează şi despre obiceiurile sale în general", au declarat sursele citate.

Unele dintre sursele citate au susţinut că Giugula ar fi avut calitatea de ofiţer de contra-informaţii (CI-ist).

Acestea au insistat asupra faptului că Giugula nu a fost verificat din oficiu în calitate de consilier municipal, ci a fost descoperit ca informator într-un dosar al altei persoane şi a fost deconspirat ca atare.

Doru Giugula a declarat, în după-amiaza zilei de joi, că va chema în judecată atât CNSAS cât şi pe fiecare membru în parte, cerându-le tuturor, mai puţin lui Mircea Dinescu, despăgubiri de un milion de euro. Acestuia din urmă, Giugula a precizat că îi cere cinci milioane de euro despăgubiri, considerându-l "în spatele" deciziei de poliţie politică în cazul său.

Întrebat despre cele susţinute de sursele CNSAS, Giugula a negat informaţiile, susţinând că este vorba fie de "o făcătură", fie de o altă persoană cu acelaşi nume.

"Este o făcătură sau este vorba de altcineva care fie poartă acelaşi nume, fie l-a folosit", a precizat Giugula.

Acesta a acuzat din nou CNSAS pentru faptul că nu i-a dat dreptul să se apere, susţinând că nu a fost niciodată citat pentru a i se prezenta documentele care-l incriminează sau pentru a-i asculta varianta proprie despre acestea. În plus, Giugula şi-a menţinut acuzaţiile potrivit cărora membrii Colegiului i-au încălcat dreptul la imagine după ce din CNSAS s-a scurs către presă informaţia potrivit căreia acesta a primit o decizie de poliţie politică.

"Nu am fost ofiţer al Direcţiei a IV-a, nu am fost ghid turistic, nu am fost informator şi nu am făcut poliţie politică", a conchis Giugula, preluând anumite informaţii apărute în presa săptămânii trecute referitoare la situaţia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici