Exerciţiu naval în Marea Neagră şi Marea Mediterană, lansat de Turcia

Armata turcă a lansat, luni, ceea ce a prezentat drept "cel mai mare exerciţiu naval", care se derulează inclusiv în Marea Neagră, în contextul tensiunilor legate de proiectul controversat de explorare a zăcămintelor de gaz din largul Ciprului, informează cotidianul Le Figaro.

529 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu naval în Marea Neagră şi Marea Mediterană, lansat de Turcia

Exerciţiu naval în Marea Neagră şi Marea Mediterană, lansat de Turcia

Conform unor surse din cadrul Ministerului Apărării de la Ankara citate de Agenţia France-Presse, exerciţiul militar a început luni în Marea Neagră şi în Marea Mediterană.

Statelor Major al armatei turce a anunţat că 131 de nave militare, 57 de avioane şi 33 de elicoptere vor participa la exerciţiul naval care se va încheia pe 25 mai.

Exerciţiile au loc în contextul tensiunilor dintre Turcia, pe de o parte, şi Statele Unite şi Uniunea Europeană, de pe altă parte, din cauza planului Ankarei de a efectua explorări ale zăcămintelor de gaz din largul Insulei Cipru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici